Tomatenpuree maken
Nederlanders eten graag gerechten uit de italiaanse keuken. Pizza pasta en lasagna , we zijn er dol op . Het zelf maken smaakt natuurlijk veel lekkerder en is gezonder maar ook beter voor het millieu. Helemaal als je zelf de puree maakt van tomaten.
Neem pomodori of roma tomaten en maak voor een heel jaar puree.
1. Verwarm een pan met een scheut olijfolieolie.
2. Snijd ondertussen de tomaten in vieren daarna in de pan
Kook de tomaten en laat ze pruttelen totdat ze uit elkaar vallen .
3.Gebruik de staafmixer . Doe ze door een passe-vite om de zaadjes en velletjes te verwijderen
4.Laat verder pruttelen tot er zoveel vocht verdampt is dat er een dikke puree overblijft.
5. Wil je minder zure puree dan kun je een ajuin ( per kilo) voorafgaand stoven en dan mee laten koken
6.Giet de puree direct in de schoongemaakte potjes met draaideksel waar je de puree in wilt bewaren en draai de deksels dicht.
De puree is voor een heel seizoen te bewaren.
Het verschil: 52 blikjes op jaarbasis
Pasta in kartonnen verpakking ipv plastic